Stemmig

IMG_6482

De sfeer is « stemmig » op de sociale media. Op heel wat profielen verschijnen mooie campagnefoto’s met bijhorende nummers en kleuren. Af en toe zijn er verwijzingen naar realisaties en worden er standpunten verkondigd. Binnenkort zullen de foto’s niet alleen op de sociale media, maar ook in het straatbeeld verschijnen.

Ook ik heb ondertussen de fotosessie achter de rug. De vierde keer dat ik een foto liet nemen als kandidaat voor de lokale verkiezingen. 18 jaar geleden waagde ik de sprong. Vandaag ben ik net geen 40, toen was ik net 20.  Bijna de helft van mijn leven dus. In die tijd was er nog geen sprake van sociale media én waren er enkel de traditionele media.

 

Als prille student kon ik me absoluut niet inbeelden waar ik een kleine 20 jaar later zou staan. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik al zoveel jaren mag doen wat ik zo graag doe : mensen ontmoeten en verbinden met elkaar, bruggen bouwen, luisteren en oplossingen zoeken, strategieën bedenken,…  De laatste vijf jaar heb ik het geluk om ook in Brussel ervaring op te doen én vooral al mijn ervaringen die ik lokaal opdeed te kunnen delen met anderen.

Ik ben zeer dankbaar voor de kansen die ik kreeg én heb die kansen ook altijd met beide handen gegrepen.

 

De voorbije dagen pakte ik mijn archiefdozen er eens bij. De vele affiches, kaartjes, folders van alle kandidaten in Poperinge gingen door mijn handen. De tijd vloog voorbij, ook in mijn hoofd. Heel wat momenten popten op uit mijn herinneringen. Mooie herinneringen waarbij we over de partijgrenzen heen geslaagde projecten konden realiseren. Af en toe ook een hartige discussie, een meningsverschil,…

De gezichten op verkiezingspropaganda zijn in de loop van de jaren veranderd. Nieuwe gezichten verschijnen, vaste waarden blijven. Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook toch wel vergeten was welke haarsnit ik in welk jaar had, welke bril er precies wanneer in de mode was,…

 

Als ik de sociale media nu lees, dan merk ik dat er veel afkeer is van dé politiek : zakkenvullers, blaasjesmakers,… Met deze post wil ik vooral aangeven hoe mooi het kan zijn, hoeveel voldoening het mij geeft om met al die mensen te mogen samenwerken. Het gaat niet om het postje of het mandaatje, maar om wat je er mee doet. Voor mij is het niet schepen Vandromme, maar gewoon « zeg maar Loes ».

Straks zal ik er dus een vierde foto bij kunnen kleven. Als je nog een plaatsje weet voor een affiche, geef gerust een seintje.

Ik heb in elk geval heel veel goesting om er nog eens 6 jaar voor te gaan.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: