Run for Laubia

Op zondag 29 april organiseerde De Lovie de tweede editie van Run for Laubia en we waren met het ganse gezin present. Het startschot werd gegeven aan het kasteel van De Lovie, het parcours liep in en langs het mooie kasteeldomein van De Lovie vzw. De volledige opbrengst gaat naar het nieuwe woonproject ‘Laubia’, bestaande uit 4 woonunits voor mensen met een verstandelijke beperking en een complexe psychiatrische problematiek. Voor deze mensen wil De Lovie een warme ‘thuis’ bieden, waar ze met intensieve ondersteuning een nieuwe toekomst voor zichzelf kunnen uitbouwen.

 

Na het lopen hebben we de bloemetjes nog buiten gezet… Letterlijk deze keer.

De leerlingen van ‘De Pinker’, de school van De Lovie, kweken zowel vaste planten, bodembedekkers, grassen,.. als kuip- en parkplanten. Ze starten van een klein stekje of zaadje en komen zo tot een mooie plant. De leerlingen krijgen inzicht in de groei van de planten. “Hoe moet ik een plant verzorgen, bemesten, wieden, verpotten?”  Met onze loopkleren nog aan, liepen we de serres binnen om onze bloemetjes en kruiden uit te kiezen.

IMG_5417

Auteur: blogzegmaarloes

Schepen van de Hoofdstad van het goede leven, Poperinge - Parlementair medewerker - Pedagoog - Onderwijsbeliever - Westhoeker - Mama van Lomme en Boris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: